Selain alkaa olla täynnä auki olevia välilehtiä.
Välillä pitää kai kopsata ohjeet tänne.
Että voi etsiä uusia.
Maistuivat kaikille.
Käytin gluteenittomia korppujauhoja.
Muotoilin pihvit Tupperin
"pihvikoneella" ja paistoin uunissa.
Tein ohjeen mukaisen annoksen nelinkertaisena.
Siitä riitti reilusti kaksi ruokaa.
Ensin makaronin, kanttarelli kastikkeen ja uuni porkkanoiden kanssa.
Toisena päivänä tehtiin hampurilaiset.
Itselle gluteeniton sämpylä ja vuohenjuustoa.
Jälkkäriksi Jäätelöä ja Raparperipiirakkaa
Lurps!
Jätskiä tehdään kyllä toistekin
Ohje tähän itselle talteen.
Kopsattu siis Ku ite tekee-blogista.
Itse tehty jäätelö
6dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa
0.5dl glukoosisiirappia
vanilija tanko
kaardemummaa
Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon glukoosisiirappi ja kondensoitu maito. Kääntele lopuksi joukkoon haluttu makuaine. Itse raaputin vanilijatangon siemenet joukkoon. Kaardemumma jäätelöön ripautin mukaan jauhettua kaardemummaa. Anna massan jäätyä pakastimessa 5-8 tuntia kunnes massa on keskeltä jäätynyt. Ota jäätelö sulamaan hetki ennen tarjoilua.
Jäätelö on aikuiseen makuun aika makeaa, mutta liikaa makeutta voi taittaa himpulla suolaa valmistusvaiheessa.
1 prk kondensoitua maitoa
0.5dl glukoosisiirappia
vanilija tanko
kaardemummaa
Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon glukoosisiirappi ja kondensoitu maito. Kääntele lopuksi joukkoon haluttu makuaine. Itse raaputin vanilijatangon siemenet joukkoon. Kaardemumma jäätelöön ripautin mukaan jauhettua kaardemummaa. Anna massan jäätyä pakastimessa 5-8 tuntia kunnes massa on keskeltä jäätynyt. Ota jäätelö sulamaan hetki ennen tarjoilua.
Jäätelö on aikuiseen makuun aika makeaa, mutta liikaa makeutta voi taittaa himpulla suolaa valmistusvaiheessa.
Raparperi piirakka
1 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl vanilijasokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
50 g sulatettua voita
2 dl maitoa
1 muna
3 raparperinvartta, pilkottuna noin 4 dl
Mittaa ensin kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää loput ainesosat ja sekoita taas. Kaada piirakkavuokaan (voideltuun) ja upota raparperinpalat taikinan joukkoon. Sitten eikun uuniin 200 astetta ja 25 minsaa. Valmista on, kun pinta on kullanruskea.
Jäähdytä hetki, sillä parhaimmillaan raparperipiirakka on vielä lämpimänä, vanilijajäätelöpallon taikka kylmän maitolasillisen kanssa nautittuna.
Pohja on loistava, nopea ja helppo makeiden piirakoiden pohja vuodenajan mukaan. Keväällä rapskua, kesällä mansikoita ja mustikoita ja syksyllä omenaa, talvella sitten samat pakkasesta.
- See more at: http://blogi.hyvinvoinnin.fi/2013/06/14/gluteeniton-raparperipiirakka/#sthash.jJY9vXfJ.dpuf
Porkkanat
Ainesosat
- 500 g porkkanoita
- 1 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- mustapippuria
- Pinnalle
- 100 g vuohenjuustoa
- 1–2 rkl pinjansiemeniä
- 1 rkl hunajaa
20 min
Valmistusohje:
1. Pese porkkanat puhtaiksi ja halkaise ne.
2. Levitä porkkanat uunipellille leivinpaperin päälle tai matalaan vuokaan. Pirskota päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla.
3. Paahda porkkanoita uunissa 225-asteessa keskitasolla noin viisi minuuttia. Revi päälle vuohenjuustoa ja ripottele lisäksi pinjansiemeniä. Jatka paistamista vielä noin 3–5 minuuttia. Tarjoa paahdetut porkkanat heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti