keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Makaronilaatikkoa

Joulun aikaan elämää helpottaa
helppo ruoka joka maistuu
kaikille.

Torino tumma makaroni pussista
löytyy ohje josta tykkään.

Helpoin makaronilaatikko
(Raision sivulta löytyy maidollinen versio

1rkl rypsiöljyä
400g naudan jauhelihaa
100g sipulikuutioita
1 rkl jauhelihamaustetta
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl suolaa
1 ps Torino tumma makaroni
1,5 dl juustoraastetta
2rkl vehnäjauhoja
8dl vettä
1 lihaliemikuutio

Lämmitä uuni 200 astetta
Ruskista jauheliha ja sipuli kevyesti öljyssä, 
lisää mausteet.
Sekoita joukkoon juustoraaste ja vehnäjauhot.
Kaada uunivuokaan.
Kuumenna vesi ja lisää lihaliemikuutio,
kaada liemi vuokaan.
Paista uunissa n 35 minuuttia,
anna vetäytyä 10 min ennen tarjoilua.

Suurperhe versio tehdään annos kertaa kolme,
paistoin vuokaa 55 minuuttia uuni päällä
ja jätin vielä puoleksi tunniksi sammutettuun uuniin.

Gluteeniton aikuisten versio:

700g jauhelihaa
1 sipuli
250g gluteenitonta makaronia
purkki papuja suolaliemessä
purkki tomaattimurskaa valkosipulissa
2rkl gluteenitonta jauhoseosta.
Ja juustoraastetta reilusti.

1 kommentti:

  1. Tuohan kuulostaa hyvältä. En olekaan vielä tehnyt mitään perus makaroonista. Vain spkettiavolen kokeillut ja se on minusta parempaa gluteenittomana kuin normi spagetti.

    VastaaPoista