maanantai 12. tammikuuta 2015

Kaalinpäitä.


Ostin pari kaalta,
yhteensä reilu 4 kiloa.

Päivälliseksi ja ehkä toiseksi, 
kaalilaatikkoa.
Paloittelin n 9 litraa kaalta,
(isoon kattilaan, pohjalle vähän vettä)
ehkä suunnilleen kolme kiloa.
Lisäsin pari lusikallista
lihaliemijauhetta.
Ja 4 sipulia isoina paloina
Keittelin hiljalleen tunnin.

Ruskistin 1,2 kg jauhelihaa,
maustoin suolalla ja pippurilla,
sekoitin kaalikattilaan.
Lisäsin purkin tomaattimurskaa
(enempää ei ollut), pari 
prk smetanaa, ruutauksen tomaatti-
pyrettä, viisi lusikallista herkkukurkku-
kuutioita purkista.
Kaadoin uunivuokaan,
lisäsin purkin kermaan
ja juustoraastetta reilusti.
200 astetta pari tuntia.
Sammutin uunin ja vuoka
muhi uunissa vielä pari tuntia.

Samalla uunissa paistui
lapsille maistuva lasagnette,
ihan valmiista paketista kastike.
Piilotin jauhelihan sekaan
purkillisen papuja.
Lapset saavat niitä vaikkei tahtoiskaan.

Lopusta kaalesta tein kaaliporkkana raasteen
ja kaalilättyjä lounaaksi.
Ohjeet eilistä&paistoa blogista,

Huomenna ei tarvitse laittaa ruokaa,
jee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti