keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Moni kakku ei päältäkään kaunis


Aamulla tuli Kotivinkin sähköposti ja siinä
oli banaanikakun ohje.
Näytti herkulliselta.
Päätin kokeilla.
Apulaisen kanssa taikinan teko onnistui melko
hyvin. Lapsi mittasi aineita kulhoon.
Laski yksi, kaksi ja sitten kysyi että kolmeko
lusikallista tätä laitetaan...
Leivinjauhetta tuli siis vähän reilusti.
Ehkä siksi kakusta tuli melko kuohkea.
Enstaina muistan olla enempi tarkkana.
Enstaina muistan senkin että kun ohjeessa
käsketään antaa kakun jäähtyä ennen kumoamista
niin se todella tarkoittaa sitä.
Liian aikaisin kumottuna kakku hajoaa.



Ohjeen vehnäjauhot vaihdoin samaan
määrään gluteenitonta jauhoseosta.
Pitäis kai perehtyä siihenkin aiheeseen
vähän enemmän.
Oliskohan pitänyt laittaa jotain
lisäainetta?

Ja tuo ihana kuorrutus.
Se on suuressa kiireessä, pää höyryten ja
rumat sanat mielessä pyörien
nakattu kakun päälle ja
siltä se tosiaankin näyttää.
Mutta ajatus ratkaisee ja tietty maku.
Kaikki söivät hyvällä ruokahalulla,
eikä ulkonäkö tietenkään haitannut,
se ei putkiaivoilla ole niin justiinsa.





Banaanikakku pähkinävoilla löytyy siis osoitteesta Kotivinkki.fi

Banaanikakku pähkinävoilla 12 annosta | aikaa menee 35 min + 45 min

Ainesosat

Taikina
100 g huoneenlämpöistä voita
2 ½ dl sokeria
2 munaa
2 banaania
3 dl vehnäjauhoja/gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
½ dl maitoa

Kuorrutus
1 ¾ dl tomusokeria
1 ¾ dl sileää maapähkinälevitettä
75 g voita
½ dl maitoa

Koristeeksi
suolapähkinöitä
raastettua suklaata

Valmistusohje

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Kuori ja muussaa banaanit. Sekoita banaanit voi-sokeriseokseen.

2. Yhdistä vehnäjauhoihin kaakaojauhe, leivinjauhe ja sooda. Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon maito.

3. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys hammastikulla. Anna jäähtyä ennen kumoamista.

4. Tee kuorrute. Mittaa kaikki aineet kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Levitä paksu kerros kuorrutetta täysin jäähtyneen banaanikakun päälle ja reunoille.

5. Koristele banaanikakku suolapähkinöillä ja suklaaraasteella. Säilytä kakku jääkaapissa.

Tuota viimeistä lausetta toiselin lapsille monta kertaa.
Kakku on tarkoitettu säilytettäväksi jääkaapissa,
ei syötäväksi...
Ja siitä huolimatta se on jo melkein syöty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti