perjantai 6. helmikuuta 2015

Runeberginrulla ilman gluteenia



Suklaamarenki oli tehnyt runebergintortun rullan muotoon 
ja sitä ohjetta tänään kokeilin.

Hyvää tuli ja helposti.
Ei ehkä ihan perinteisen tortun makuinen,
enemmän minun makuun.
Kelpasi kyllä miehellekin vaikka
kaipaili ensi muka rommia ja 
jotain muutakin höystöjä.
Lapsillekin maistui.

Ohje itselle talteen.
Vaihdoin vehnäjauhojen tilalle
gluteenittoman jauhoseoksen.
Paistoaikana olisi riittänyt 12 tai 13
minuuttia, 15 minuutissa tuli
vähän tumma.

Runebergin rulla

(1 rulla ja viisi muffinia)
2 dl fariinisokeria
2 dl tummaa ruokosokeria
300 g voita
4 munaa
1 tl kardemummaa
2 dl mantelijauhoja
1 dl kuorineen rouhittuja manteleita
2 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta


Kostutus
omenamehua


Kuorrutus
1 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
vadelmahilloa

1. Vatkaa sokerit ja voi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä taikinaan.

2. Levitä taikina tasaiseksi levyksi (ei kovin ohueksi) leivinpaperille. Paista uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia, 
kunnes levy on kypsä.

3. Laita toinen leivinpaperi pöydälle ja ripottele sen pinnalle mantelirouhetta ja käännä paistettu kakkulevy sen päälle. Irroita leivinpaperi varovasti. 

4. Kostuta omenamehulla kun levy on vielä  lämmin. Levitä ohut kerros vadelmahilloa. Kääri leivinpaperin avulla rullaksi kuten rullatorttu. Jos reunat tuntuu kovilta tai murenevilta niin leikkaa reunoista pienet viipaleet pois. Ne voi vaikka murustella täytteeksi (tai syödä ;)).

5. Laita rulla jääkaappiin jäähtymään ja lepäämään.

6. Sekoita tomusokeri ja sitruunanmehu yhteen tasaiseksi tahnaksi. Jos kuorrute tuntuu löysältä, lisää tomusokeria, jos taas kovalta, lisää sitruunanmehua. Laita tahna pursotinpussiin (tai pakastepussiin josta voit leikata kulman auki)ja pursota rullan päälle kaksi raitaa. Jätä raitojen välille haluamasi kokoinen väli ja täytä se vadelmahillolla.



Kiitos tästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti