perjantai 13. helmikuuta 2015

Leipää





Piipadoo blogista löysin tämän leipäohjeen.
Siemeniä ja pähkinöitä.
Eilen paiston ensimmäisen
ja oli kyllä hyvää.
Täytyy tehdä toistekin.




gluteeniton herkkuleipä



2, 5 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl murskattuja hasselpähkinöitä 
2 rkl chia-siemeniä
3,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 rkl psylliumjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa tai siirappia
3 rkl voita
3,5 dl vettä

Sulata voi ja hunaja vesihauteessa. Sekoita tällä välin kuivat aineet keskenään. Lisää vesi voi-hunaja-seokseen ja kaada neste kuivien aineiden sekaan. Sekoita taikinaa kunnes se alkaa jähmettyä. Kaada seos esimerkiksi leivinpaperilla voideltuun pitkulaiseen leipävuokaan. Laita jääkaappiin ja anna tekeytyä yön yli. Itse olen tehnyt taikinan edellisenä iltana ja laittanut leivän töistä tullessani iltapäivällä uuniin.  Paista leipää 175 asteessa ensi vuuassa noin 20 minuutin ajan, poista tämän jälkeen vuoka ja jatka paistamista ritilällä vielä noin 45-50 minuutin ajan.




2 kommenttia: